06 Mac 2011

blank*

kalau aku nyorok gini kat rumah, still jugak xde orang perasan

apa perasaan anda menjadi seorang yang hidup dalam kesepian, kesunyian, dikongkong ketat oleh kedua ibu bapa, tiada tempat mengadu. tiada adik beradik di samping anda. cuma anda yang berdiri.

aku terasa, hidup aku memang dari dulu sorang sorang. mak abah pergi kerja. aku duduk sorang kat rumah. aku main sorang sorang kat rumah. aku nangis sorang kat rumah. diorang mana tahu. kakak aku pergi U, dah besar dah biasa duduk sorang. cuma kini mak aku pulak yang terasa sebab dia dah pencen. dah takde jumpe kawan kawan. cuma sorang dekat rumah. ape guna aku ada internet? ada motor? haha same aje pun.

minggu ni bapak aku pulak takde kat rumah. jadi segala kerja kerja di kebun aku yang kene buat. bagi makan ayam pagi dan petang. lagi petang petang Ahad ni. sumpah tak best! kalau dah bosan dengan facebook, dah bosan dengan karingeri, dah bosan dengan segala mala, pilihan terbaik adalah tidur... aku nak ke padang kang ade yang call suruh balik cepat tutup tingkap, bagi makan ayam, ape semua. kalau boleh, dah lame tiap petang aku ke sana beriadah. takde hala tuju, keluarkan basikal buruk ku, kayuh santai pusing depan rumah. masuk balik ngadap afrusy. wuu rase nak nanges je sebab sunyi kau tauk. bukan sunyi takde awek ke ape. ini sunyi lain macam. haha korang tak kan faham.

tapi aku sedar, mungkin ade orang lagi teruk ke? yelah, kene dera dengan keluarga ke, kene jual ke, ape ke kan. aku patut syukur lah keluarga aku ni aman dan damai. cuma sunyi aje lah kan. kalau anak anak buah aku datang. riuh sekampung, terubat lara di hati, cehwah. haha dan kalau diorang dah pulang tu, memang akan terasa aih aku sorang aje ke. jadi kepada kakak kakak aku kalau kau baca. haha rajin rajin mai datang sini. apa guna ada kampung ada adik. haha sebab tu aku mintak nak beli basikal!




rusy: selamat petang Ahad, baik, aku bukan untuk meminta simpati anda! hanya luahan semata -.-

4 ulasan:

  1. Adikku...
    untuk pengetahuan ko..cerita sunyi aku da rasa dulu-dulu....masa kat umah flat tmn cmpka...masa tmn u..masa akak kita kat asrama pastu masuk u,bila time tu ko kecil..masih hingus2 kat idung..sembang pon ko nganga sambil air liur meleleh..memang bosan...internet xde..game pc xde, harap radio ngan line tepon je..xkan nk gayut smpi tercabut telinga..huhu..pegi sekolah..balik sekolah..kemas umah..rasa mcm da boleh hafal rutin harian..bila fikir2 balik kita jadi bosan sebab adik beradik kita x ramai..itu aJER..sebab tu kita cari kwn..kita sebuk2 aktiviti ngan kawan,,,pastu kita sebuk plak ngn bf,,tiap minggu mesti nak dating,,ada 2 inggit pun boleh jadi outing kt bandar..tiap cuti sekolah cari keja..padahal semua tu sebab kita BORING!!!!!!!!!!btw...buatla ape2 aktiviti berfaedah...jangan salah pilih kawan...jangan ambil dadah...peace...........

    BalasPadam
  2. hahaha baik uh ngah! boring kan kan

    BalasPadam
  3. haha tapi at least angah ade udy. haha sekarang udy ade sape aje kan?

    BalasPadam
  4. ko ader mak,abah,akak,anak menakan,jiran sebelah +belakang umah merangkap sedara,kawan, pc, inetrnet, hpn, moto, awek, bla..bla..dan peluang hidup sekali lagi..oleh itu bersyukur dan bersyukurla,,hormatila ibu bapa selagi masih bernyawa........

    BalasPadam

yeke?