26 Januari 2011

cy x cke qwk



''cy x cke qwk aw if qwk clu nk kp gni''

alahai gelimat mat aku bace kalau ade orang text dengan aku guna ayat gini, 'ayat budak budak', konon stylo sangat tulisan dia gitu? alah ape ade hal,

kalau lah kan ade orang berbahasa begitu dengan aku, terus terang aku balas boleh gunat ''ayat yang lagi cantik tak adik? yang seang aku nak faham ape kau tulis''

bukan takat dekat mesej aje, kalau im im atau wall post pun nak jugak, aihh ni lagi teruk, nak cakap malas betul nak taip panjang panjang pun aku tak tau lah. agak kenapalah eak diorang guna perkataan perkataan camni?

entah lah mak, udy pun tak tau, kadang kelakar lah jugak kan kalau bace

''ite cyunk awk cgt2, agn inggl ite ea''

''qWk AnGn UrAng Aw''

 ''terseksa saya dibuatnya''

gini lah lebih kurang pada sesetengah blog, bukan aku nak kutuk, kan kreatif namenye, warna warni,  kecik besor kecik besor, meriah, kan kan? haa

so kalau kita guna bahasa yang betul kan lagi cantik, lagi kemas, kalau nak shortform tu boleh lah jugak kan sikit sikit, sebab dah terbiasa, apa nak kesah




ps: aku paling suka blog warni warni, sebab dah macam sarkas atau funfair

2 ulasan:

  1. serius aku berkata. sape2 mcj aku bagai gini memg. haram aku layan. btol macm budak2.

    BalasPadam

yeke?